Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Sandefjord Turn & Idrettsforening

Politiattest

Sandefjord Turn- & Idrettsforening skal være et trygt sted å være for alle,og særlig for barn. STIF følger Norges Idrettsforbunds (NIF) regler for innkreving av politiattest. I tillegg har STIF Hovedstyre besluttet at alle poitiattester skal fornyes hvert 3. år.

NIF:

"Dessverre har det i dagens samfunn vist seg nødvendig å kontrollere voksne som utfører oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige.

Stadig flere institusjoner og virksomheter har innført politiattest, og frivillig sektor følger etter.

Norges Idrettsforebund (NIF) ønsker aktivt å motarbeide seksuelle overgrep innen idretten og ser på innføringen av politiattest som et virkemiddel for å begrense muligheten for slike overgrep.

NIF har valgt å gjøre ordningen obligatorisk for at det skal være lik rett til lik beskyttelse for alle barn, og for i størst mulig grad å fjerne vilkårlig, skjønnsmessig behandling av et såpass følsomt tema.

Det har vært NIFs ønske at ordningen med politiattester i idretten ikke unødig skal belaste organisasjonen, ikke mistenkeliggjøre eller stigmatisere enkeltpersoner eller begrense idrettslagenes primære oppgave – å skape idrettsglede og meningsfylte fellesskap.

NIF har med hjemmel i strafferegistreringsforskriften § 12 nr.4 p) vedtatt at alle idrettslag fra og med 1. januar 2009 plikter å innhente politiattest for personer som skal utføre oppgaver for laget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Dette omfatter både personer som skal påta seg nye oppdrag for laget og personer som er i et løpende oppdrags-/ansettelsesforhold for laget.

NIF har tatt denne beslutningen for å sikre at alle mindreårige og mennesker med utviklingshemming i norsk idrett får lik rett til lik beskyttelse. For NIF er det et overordnet ønske at norsk idrett skal være et trygt sted å være for alle."

Link til mer informasjon samt skjema:

Når dere har mottatt politiattest, sendes en kopi til daglig leder, e-post: dagligleder@stif.no

Formålsskjema finnes her: