Meny

Kalender

Oktober
MTOTFLS
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Meny

Sandefjord Turn og Idrettsforening


Verdier og holdninger i STIF

Sandefjord Turn og Idrettsforenings verdier og normer for idrett følger Norges Idrettsforbunds formålsparagraf (§ 1-2) om at all idrettsaktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

Idrettsglede

Sandefjord Turn og Idrettsforening (STIF) jobber med idrettsglede ved å legge forhold til rette for trivsel og mestring. Vi gjør dette ved å drive idrett med trygge betingelser. Vi ønsker at en utøver skal føle mestring gjennom god trening, og med målrettede og positiv tilbakemeldinger. Oppmuntring, tålmodighet og samarbeid mellom utøvere og trenere skal bidra til å fremme en stolt idrettsprestasjon – om den er liten eller stor. Uttrykket; «det handler om å delta» har gitt og fortsetter å gi stolthet til mange.

Holdninger

Ved positive holdninger i trening og spill, økes respekt for hverandres person. Man lærer at idrett går på tvers av kjønn, handikapp, religion og alder, og som den store idrettsorganisasjon STIF er, så ønsker vi at alle våre idrettsutøver, trenere, foreldre og andre tar med seg verdien av et menneske videre ut i livet.

Samspill mellom hjem og trening er også nødvendig for å fremme idrettsprestasjonen. Foreldre bør oppfordres til å støtte utøverne, og ved konkurranser vise fornuftige holdninger og sunn kultur.

Gode holdninger innebærer også intoleranse for alkohol på treningssamlinger og idrettsturneringer/konkurranser. Doping er uakseptabelt. Det å bringe andres liv i fare, eller i uønskede situasjoner på grunn av bruk av alkohol eller narkotiske midler er ikke verdier som STIF ønsker eller aksepterer.

Helse

Idrett skal fremme god helse, ikke virke ødeleggende eller prestasjonsskremmende. God oppfølging for å sikre god helse er grunnleggende nødvendig både for utøver og trener. Utøvere skal få god veiledning og hjelp med kosthold, skader og/eller utfordringer i sin livssituasjon.

Enhver trener og leder har ansvar for at en utøver trygt kan utføre den idrett de ønsker.

Nettvett

STIF oppfordrer også til bruk av nettvett. Tekster som medfører ulemper for andre, fotografier etc. kan ikke; og skal ikke, benyttes. Tillatelser for bruk av bilder og/eller film skal innhentes der det er nødvendig. Ulemper, fare eller mobbing på enhver måte, eller på hvilken som helst plattform, er ikke verdier som STIF kan stå for.  Vi ønsker sunn, redelig, ærlig og oppbyggende idrett som skaper god fremtid for idretten generelt.

Frivillig arbeid

Frivillig arbeid i foreningen skal oppmuntres og tas vare på. Frivillige er med på å drive foreningen, og må ivaretas. Frivillige skal tilbys kurs eller andre ordninger som gjør at de kjenner på trygghet og at de opplever verdien av det de gjør som positivt og skapende.

Sandefjord, byen vår

Tilslutt ønsker STIF å være en stolt og god representant for byen vår. Vi ønsker å vise at vi er en inkluderende, trygg, sunn og lærerik forening som er en god byggekloss i Sandefjord.